A Kerekerdő Élménypark mesevilága a Zsuzsi vonat vonalán, a volt Balla-tónál található. A közel 30 ezer négyzetméter területű park, egész évben szabadtéri és fedett programok sorával várja a családokat.

Már a belépés után elkezdődhet a játék. Kincsvadászattal mozgatják meg a meseparkba látogatókat, amely a parkban történő tartózkodás ideje alatt folyamatosan zajlik. A kincseket be lehet váltani ajándékokra, szolgáltatásokra. A kincsek megszerzéséhez nagy szükség van ügyességre, eszességre, és bátorságra.

A mesebeli birodalomban mesepavilonok és bábszínház várja a kisebbeket. A gyerkőcök megnézhetik például Hófehérkét és a hét törpét vagy Jancsit és Juliskát a mézeskalács házikójukkal. Piroska és a farkas meséjéből is kapnak egy kis ízelítőt az érdeklődők.

A játszótér-rengetegben a lurkók kiélhetik mozgásigényüket. Függőhidakon, köteleken ostromolhatják a várat, harcba indulhatnak a bástyák elfoglalásáért. Ám ha még ettől is nagyobb élményre vágynak, akkor a kisebbek és a nagyobbak is végig küzdhetik magukat a kalandpályákon. 3 éves kortól csúszdákkal, mászó elemekkel, zsákutcákkal tarkított, izgalmas, de mégis biztonságos „kis kalandpályával” várják a kicsiket. A felnőttekre is gondolva egy esztétikus, mégis szövevényes útvonalakból álló, akár 15 méteres magasságot is elérő adrenalin növelő pálya is helyet kapott a park területén.

A lovardának köszönhetően a látogatók kedvünk szerint kipróbálhatják a lovaglás által nyújtott élményeket. Sétakocsikázás is várja a családokat és baráti társaságokat, télen pedig lovas szánhúzásra is lehetőség lesz.

Az Élményparkba látogatók olyan audiovizuális élményekkel is találkozhatnak, mint például a 3D-s, emberi arcot formáló “Mindentudás Fája”, mely a tervek szerint valamennyi feltett kérdésre választ fog adni. A régióban egyedülálló módon a 4D-s mozinak köszönhetően felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak kicsik és nagyok egyaránt.

Helyet kap még a meseparkban a hagyományokat ápoló Kézműves vár is. Itt nemcsak a középkori vásár, kézműves mesterségek világának lehetnek a kedves látogatók részesei, hanem az akkori királyi paloták miliőjének is.

A sok élményben és mozgásban megéhezett vendégeket a Mesefogadónkban, a Grill terasznál és a Palacsintázónál várják. Ez utóbbinál mindenki kénye-kedve szerint válogathat édes és sós palacsinták között, de a szabadtéri „főzd magad” főző- és sütőhelyeket is rendelkezésre tudnak bocsájtani.

Egy szó mint száz, egy olyan hely ékesíti Debrecen városát, amely korhatárok nélkül nyújt megannyi élményt családoknak és baráti társaságoknak.

Bővebb információ: www.kerekerdoelmenypark.hu/